Bericht van Refurn

Wij zijn trots op de projecten en samenwerkingen die wij doen. Op deze pagina vind je de berichten en nieuwsitems over onze organisatie. Ontdek alles over onze samenwerkingen, projecten en initiatieven. Blader door de berichten om op de hoogte te blijven en voel je vrij om vragen te stellen. We staan klaar om je te helpen!

 

Een bericht

van Refurn

Recycling laadpalen

Recycling laadpalen

Met de groei van elektrische auto’s neemt ook de vraag naar laadpunten in het land toe. Momenteel zijn er meer dan 100.000 laadpalen en dit aantal groeit gestaag. Hiermee ontstaat een nieuwe vorm van elektronisch afval: afgedankte laadpalen. Refurn werkt samen met diverse energiebedrijven om hergebruik van laadpalen mogelijk te maken.

Lees meer
Gesprek met Vincent en Jeroen

Gesprek met Vincent en Jeroen

Refurn speelt een cruciale rol bij het sorteren van gemeentelijk e-waste en bereidt onder andere CV-ketels en zonnepanelen voor op hergebruik. In dit artikel ontdek je hoe Refurn als hergebruik- en recyclingonderneming een positieve impact heeft. Vincent de Graaf, de bevlogen directeur, neemt je mee op een virtuele rondleiding.

Lees meer
Ketel voor even

Ketel voor even

Bij veel ingezamelde CV-ketels blijkt slechts één onderdeel defect of versleten te zijn. Het zou zonde zijn om deze ketels links te laten liggen, vooral gezien de verwachting dat we in de komende jaren steeds meer oude CV-ketels zullen ontvangen door de energietransitie. Refurn heeft samen met WEEE Nederland en MrServitization het concept ‘Ketel voor Even’ ontwikkeld: het refurbishen van oude CV-ketels om ze opnieuw in gebruik te nemen.

Lees meer
Duurzame laadpunten

Duurzame laadpunten

Samen met onze partner WEEE Nederland hebben wij de krachten gebundeld om afgeschreven laadpalen een tweede leven te geven. Samen met belangrijke stakeholders zoals fabrikanten en beheerders van laadinfrastructuur, verrichten we niet alleen onderzoek naar de circulaire mogelijkheden van laadpunten, maar brengen we deze ook daadwerkelijk in de praktijk.

Lees meer