Uitgevoerde projecten

Op onze projectenpagina staat een greep uit de projecten met onze inspanningen voor een duurzamere toekomst. Met een sterke focus op duurzaamheid, recycling en hergebruik tonen we hier onze projecten die niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook de sociale impact versterken. Door het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, creëren we samen een wereld waarin zowel de planeet als haar bewoners gedijen. Blader door onze projecten en ontdek hoe we door middel van innovatie en samenwerking een positieve verandering teweegbrengen.

Een greep uit de projecten

van Refurn

Zonnepanelen amsterdam

900 zonnepanelen hergebruikt op het Marineterrein in Amsterdam

Als ZonNext partner heeft Refurn zonnepanelen getest en geleverd voor op het Marineterrein in Amsterdam. Na het zorgvuldige gecertificeerde proces waren er nog 800 van de oorspronkelijke 1100 panelen over, die veilig en betrouwbaar waren voor gebruik.

De 300 afgekeurde zonnepanelen zijn volgens de geldende richtlijnen gerecycled. Het project op het Marineterrein is een mooi voorbeeld van duurzaamheid en circulariteit in actie. De gebruikte tweedehands zonnepanelen kregen een tweede leven en daarmee werd bijgedragen aan een groenere toekomst.

Lees meer

Laadpalen

Uitvoering circulair hergebruik laadstations Amsterdam

In de afgesloten concessieovereenkomst tussen de gemeente Amsterdam en Equans wordt een zo hoog mogelijke positie op de R-ladder opgenomen. Daarin wordt zoveel mogelijk ingezet op hergebruik.

Refurn is partner van Equans en verzorgt zowel de inzameling als het zorgen voor levensduurverlenging van de laadstations. Dit gebeurt voor een groot deel met SROI inzet, zowel vanuit Amsterdam als Apeldoorn. Waar mogelijk worden de laadstations weer ingezet in de B2B markt.

Zonnepanelen Brummen

Zonnepanelen Atrans Brummen

Op het dak van Atrans in Brummen liggen zonnepanelen die gecontroleerd en getest zijn door Refurn.

Zonnepanelen Petrakerk Hardewijk - Groene kerk

Zonnepanelen op de Petrakerk in Harderwijk

In samenwerking heeft Refurn 40 panelen geleverd voor op het platte dak van de Petrakerk in Harderwijk. Deze groene kerk heeft de afgelopen jaren veel verduurzamingsmaatregelen doorgevoerd.

Het concept van hergebruik van de panelen en de doelgroep aansturing die deze panelen schoonmaakt en test sprak het bestuur van de Petrakerk erg aan.

Lees meer

Zonnepanelen Petrakerk Hardewijk - Groene kerk

Hockeyclub Dieren (MHD) nog groener

Op 21 juli 2023 was het dan zover! Een vrachtwagen van Refurn verschijnt op het terrein van hockeyclub MHD in Dieren. Op een mooie zonnige dag betekent dit dat er direct werk aan de winkel is!  Het is immers zonde om gezonde energie verloren te laten gaan, dus aan de slag. Uit de auto worden voorzichtig verschillende pallets vol met zonnepanelen gelost die bedoeld zijn om groene energie te leveren voor het clubhuis.

Op het dak van de vereniging worden in korte tijd 100 panelen geplaatst. Een stukje sponsoring voor de familieclub van oudsher -waar iedereen elkaar kent- past goed bij de sociale doelstellingen van Refurn.

Benieuwd hoe het geworden is? Zie daarvoor de foto van de zonnepanelen op het clubhuis.

Zonnepanelen Petrakerk Hardewijk - Groene kerk

Inexeon test omvormers op zonne-energie

Refurn kreeg de vraag van Inexeon uit Wijchen of het mogelijk was om herbruikbare zonnepanelen te gebruiken voor het testen van her te gebruiken omvormers. Een groen idee waar we natuurlijk graag aan meewerken! En zo werd ook hier een mooie set op het dak geplaatst!

Inexeon is onder andere gespecialiseerd in het circulair reviseren van omvormers van onder andere Omnik, Goodwe & SMA. Tijdens het reviseren van omvormers wordt niet alleen het defect gerepareerd maar worden ook aan slijtage onderhevige componenten vervangen waardoor de omvormer haar originele levensduur weer terug krijgt. Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige componenten verleent Inexeon 3 jaar garantie op gereviseerde omvormers.

Zonnepanelen Petrakerk Hardewijk - Groene kerk

Zonne-energie voor Oekraïne

In juni 2022 worden de handen ineengeslagen voor “een Oekraïne project”. Het doel is om energie op te wekken op plaatsen waar geen elektriciteits aansluiting is.

Tesla en Skoon Energy zorgen voor zelfvoorzienende solar power kits zoals accu’s en omvormers die bestemd zijn voor veldhospitalen of soortgelijke noodzakelijke voorzieningen.

Libra Energies zorgt voor alle kabels en connectoren en Refurn en Weee Nederland voor ruim 200 her te gebruiken zonnepanelen.

De Engie Foundation neemt voor een belangrijk deel de kosten voor zijn rekening en daarmee is de cirkel rond! Circulaire economie in optima forma met veel enthousiasme en inzet in de praktijk gebracht door initiatiefnemer Roebyem Anders van stichting Zonnext.

Zonnepanelen plat dak

Zonnedak Anne Frank school Leiden

Het zonnedak bestaat in totaal uit 76 zonnepanelen beschikbaar gesteld door Stichting ZonNext. Deze stichting beheert een zogenaamd weeshuis voor vroegtijdig gedemonteerde zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen die nog prima werken, maar voor het einde van hun levensduur van bestaande daken zijn gehaald (bijvoorbeeld bij sloop of renovatie werkzaamheden). Stichting ZonNext zoekt vervolgens naar een geschikte locatie om de panelen te hergebruiken. “Voordat herinstallatie plaats vindt, worden alle zonnepanelen grondig gekeurd bij Refurn BV. Dit is een onderneming met veelal Wajong- en Sociale Werkplaatsmedewerkers” aldus Niels van Olfen, directeur van ZonNext.

Lees meer

Wat kunnen wij voor u betekenen? 

Bekijk onze diensten of neem contact met ons op via 055-2002085